Nieuws Jappe

 

15/02/2018 : Jappe stopt met koersen .

Het is een moeilijke , harde maar moedige beslissing van Jappe . Na weken van twijfel , besluit Jappe om te stoppen met wielrennen . Na een slopende zomer op de weg blijven de resultaten op de cyclocrosswedstrijden uit . Jappe begint meer en meer te twijfelen aan zichzelf en de optie om te stoppen duikt op . Wanneer het plezier in trainen en koersen verdwijnt , verdwijnt ook de motivatie . Uiteindelijk is de Superprestige van Diegem Jappe's laatste wedstrijd .

Ik mag in naam van alle supporters  Jappe hartelijk bedanken voor de mooie jaren op de cyclocrosswedstrijden . Het was altijd plezant en gezellig aan de camper en langs het parcours . Het is spijtig dat Jappe stopt , de cross zal niet meer dezelfde zijn . We wensen Jappe het allerbeste in zijn studies en in alles wat hij nog onderneemt . We blijven uiteraard supporter van een heel fijne kerel die we heel hard gaan missen . (Verslag Jos Thielemans )

 

 

 

 

 

 

 

 

30/12/2017  Telenet Superprestige Diegem .

Met een deelnemersveld van 65 beloften vertrekt Jappe op de 4de startrij . Een goede start brengt Jappe naar plaats 18 . Deze positie houdt hij vast in de 2de ronde . Na een fietswissel krijgt Jappe pijn aan de rug . Hij zakt weg naar positie 30 en verlaat de wedstrijd in de 4de ronde .  

Jappe rijdt niet op 1 januari in Baal . Hij vertrekt dinsdag op stage met de crossers en wegrenners van Veranda's Willems-Crelan-Charles naar Loutraki in Griekenland ( Johan Van Summeren Cyclingholidays ) . Daar start zijn voorbereiding samen met Wout en Tim op het BK van 14/01/2018 in Koksijde ,  Stan traint er voor het NK op 14/01/2018 in Surhuisterveen. ( Verslag Jos Thielemans)

UItslag :  1  Thomas Pidcock  GBR  Telenet Fidea Lions  in 50'49"

               2  Sieben Wouters  NED  Pauwels Sauzen-Vastgoedservice op 04"

               3  Thomas Joseph  BEL  Marlux-Napoleon Games op 09"

 

28/12/2017 : Azencross  Loenhout .

Jappe behoudt zijn positie van bij de start . Hij finischt op plaats 33 na een wedstrijd zonder geschiedenis . ( Verslag Jos Thielemans)

Uitslag :  1  Eli Iserbyt  BEL  Marlux-Napoleon Games in 48'32"

               2  Thomas Pidcock  GBR  Telenet Fidea Lions op 33"

               3  Yannick Peeters  BEL  Pauwels Sauzen-Vastgoedservice op 36"

             33  Jappe Jaspers BEL  Crelan-Charles op 4'17"

 

16/12/2017 :  Jappe vertrekt op stage naar Mallorca .

Met nonkel Eduard als begeleider gaat Jappe een week trainen op Mallorca .  Ze verblijven in de buurt van hoofdstad Palma . De weersomstandigheden zijn veelbelovend . Overwegend droog en temperaturen in de namiddag van ongeveer 15°C . Jappe vindt er de ideale omstandigheden om aan de conditie te werken met de belangrijke maand januari in aantocht  .                                    

Jappe verschijnt dit jaar terug in competitie in de Telenet Superprestige van  Diegem op 30 december . Mogelijk komt daar nog de Azencross van Loenhout of de Bricocross van Bredene bij op 28 of 29 december . ( Jos Thielemans.)

 

10/12/2017 : Opdracht volbracht in winters Overijse .

Na enkele weken van onzekerheid , twijfel en veel emoties maakt Jappe zijn wederoptreden in de Druivencross. Even was er sprake van stoppen met koersen. Na een goed en verhelderend gesprek met ploegleider Niels Albert en verzorger Paul Roggemans besluit Jappe om door te gaan en te starten in Overijse .

Door de lage trainingsintensiteit van de voorbije dagen is de enige opdracht van Niels om zolang mogelijk in de wedstrijd te blijven en terug plezier te krijgen in de cross. In de sneeuw , op een glad en modderige omloop , doet Jappe wat hem gevraagd is . Hij beëindigt de Druivencross op plaats 25.

Vanaf maandag begint de training en de opbouw voor de rest van het crossseizoen onder nauwlettend toezicht van Niels Albert. Jappe kan blijven rekenen op zijn trouwe begeleiders , mecaniciens en supporters . Ook de ploegleiding blijft geloven in Jappe . Trouwens , hoed af voor nonkel Eduard en Jan , die meer dan hun handen vol hadden met het onderhoud en poetsen van de Felt fietsen. Verslag ; Jos Thielemans .

Uitslag : 1  Yannick Peeters  BEL  Pauwels Sauzen-Vastgoedservice in 52'24" 

              2  Thijs Aerts  BEL  Telenet Fidea Lions op  1'13"

              3  Ben Turner  GBR  Beobank-Corendon op 1'33"

            25  Jappe Jaspers  BEL  Crelan-Charles op 6'25"

                                                                                                   

Foto's Jos Thielemans.                                                                             

 

 

 

01/11/2017 : Jappe totaal afwezig in de koers op de Koppenberg .

15000 Toeschouwers op de zonnige flanken van de Koppenberg zien 5 spannende wedstrijden . De Internationale beloften rijden op de middag 7 ronden op een nieuw parcours . De finish ligt net na het steilste kasseistuk van de Koppenberg .
Jappe vertrekt op de 2de startrij.

Ronde  1  :  15de
Ronde  2  :  25ste
Ronde  3  :  28ste
Ronde  4  :  30ste
Ronde  5  :  32ste ; Jappe verlaat de wedstrijd.

Hoog tijd voor bezinning !  Wat loopt er fout en hoe krijgen we Jappe terug vooraan in de koers ?
(Verslag : Jos Thielemans )

Uitslag   1   Thomas Pidcock   GBR   Telenet Fidea Lions   in  55'01"
               2    Eli Iserbyt              BEL    Marlux-Napoleon Games  op 04"
               3    Jens Dekker          NED   Beobank-Corendon  op 07"

foto's  : Jos Thielemans .

29/10/2017 : Teleurstellende prestatie in Superprestige Ruddervoorde .

Jappe start slecht in de 4de manche van de Superprestige in Ruddervoorde . In de 1ste ronde rijdt hij in 28ste positie . Hij rijdt wel vlot door de zandstrook en maakt in ronde 3 enkele plaatsen goed. Op de technische omloop met veel bochten strijdt Jappe in ronde 4 met Victor Vandebosch voor plaats 20 . Verder opschuiven naar voor is dan de boodschap maar dat lukt niet . In de laatste 2 ronden is er geen beterschap en uiteindelijk strandt Jappe op een zeer ontgoochelende 26ste plaats. Zwakke wedstrijd van Jappe . Alle trainingen en testen zijn veelbelovelend . Wat is er aan de hand ? Hopelijk krijgen we snel een antwoord en verrast Jappe ons positief op de Koppenberg . ( Verslag : Jos Thielemans )

Uitslag :  1  Jens Dekker           Ned    Beobank-Corendon   in 52'11"
               2  Sieben Wouters      Ned    Saizen Pauwels-Vastgoedservice  op 16"
               3  Toon Vandebosch   Bel     Beobank- Corendon  op 19"
              26 Jappe Jaspers        Bel     Crelan-Charles op 2'40"

Volgende wedstrijd is de Koppenbergcross op 1 november met aankomst net na het steilste stuk van de legendarische Koppenberg . Nieuw parcours met meer interval en meer techniek . Start Internationale Beloften om 12:00 uur.

Foto's : Jos Thielemans.                                                                                               

 

21/10/2017 : Hoopgevende prestatie in Superprestige Boom .

Jappe kent een behoorlijke start en rijdt even op plaats 8 in de 1ste ronde .Op het snel en technisch parcours in de Schorre voert Toon Vandebosch de forcing. Een zestal renners scheiden zich af van de rest van het deelnemersveld . Bij het begin van de 3de ronde volgt Jappe op plaats 9 op 18" van de leiders. Op het einde van de ronde rijdt Jappe op plaats 10. Even later wordt hij bijgehaald door Maik Van Der Heijden . Ronden lang strijden zij beiden voor die 10de plaats . Jappe moet in de voorlaatste ronde Maik laten gaan . Lander Loockx sluit nog aan en verwijst Jappe bij aanvang van de laatste ronde naar de 12de plaats . Ondertussen geeft Thomas Pidcock zijn metgezellen  Adam Toupalik en Sieben Wouters het nakijken en wint zijn 1ste wedstrijd bij de Internationale Beloften . Jappe is nog strijdlustig en herovert in de laatste hectometers de 11de plaats .                         

Deze uitslag moet vertrouwen geven , hierop kan verder worden gebouwd . Er is beterschap en hopelijk trekt Jappe deze lijn door in de volgende wedstrijden. (Verslag : Jos Thielemans )

Volgende wedstrijd :  Superprestige Ruddervoorde op zondag 29/10 . Start Internationale Beloften om 12:00 uur.

Uitslag : 1  Thomas Pidcock  GBR   Telenet Fidea Lions  in 50'11"

              2   Adam Toupalik    CZE     Beobank-Corendon  op 08"

              3  Sieben Wouters   NED     Pauwels Sauzen-Vastgoedservice op 25"

             11  Jappe Jaspers    BEL      Crelan-Charles  op    1'59"                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                             Foto's : Jos Thielemans.

15/10/2017 :  Totale offday in Superprestige Zonhoven
 
Jappe maakt een matige start in de wedstrijd voor beloften en verschijnt aan de zandkuil van Zonhoven in 14de positie.
Op deze zomerse dag gaat het helemaal verkeerd . Jappe wordt " links en rechts voorbijgereden " verklaart hijzelf later aan
de camper . Hij vindt de moraal niet om terug te vechten . In ronde 5 verlaat Jappe ontmoedigd de wedstrijd .
Er is druk overleg nadien tussen trainer en ploegleiding . Hopelijk vinden zij en Jappe snel de goede oplossing om een einde te maken aan deze reeks van ontgoochelingen . ( verslag : Jos Thielemans )
 
Volgende wedstrijd de Niels Albert Cx in de Schorre in Boom . De derde wedstrijd voor de Telenet Superprestige .
Start van de beloften om 11:00 uur.
 
Uitslag :  1 Jens Dekker  Ned  Beobank-Corendon  in 51'07"
               2 Toon Vandebosch  Bel  Beobank-Corendon op 1'00"
               3 Thomas Joseph  Bel  Marlux-Napoleon Games op 1'17"
 
 

Foto's : Jos Thielemans .

 • 8/10/2017: DVV trofee voor Beloften in Ronse

Jappe start uitstekend in de 1ste wedstrijd van de DVV trofee. Hij duikt als 2de de Hotond arena in. Na de technische passage neemt hij even de leiding. De schuine kanten liggen er glad bij. Wanneer Eli Iserbyt naar de leiding snelt, probeert Jappe te volgen. In de 2de ronde duiken de rugproblemen weer op en Jappe verliest plaatsen. Van een 5de plaats in de 2de ronde naar een 17de plaats in ronde 5. Jappe vecht vooral tegen zichzelf en de pijn maar houdt vol. Op dit veeleisend parcours worden grote verschillen genoteerd. Een betere laatste ronde levert nog een 16de plaats op in de eindstand. Zonder die rugpijnen zit er veel meer in. Er wordt hard aan gewerkt en hopelijk komt er aan deze moeilijke periode voor Jappe snel een einde. (verslag: Jos Thielemans) 

Foto's: Jos Thielemans

 

Uitslag:

1. Eli Iserbyt  Marlux-Napoleon Games  in 49’34”

2. Jens Dekker  Beobank-Corendon op 13”

3. Yannick Peeters  Pauwels Sauzen-Vastgoedservice  op 51”

16. Jappe Jaspers  Crelan-Charles op  3’11”

             

Volgende wedstrijd: de Telenet Superprestige in Zonhoven op 15/10.

 
 • 1/10/2017: Superprestige Gieten

Jappe start op het middaguur in Gieten in de 1ste manche van de Telenet Superprestige. In zijn 2de jaar bij de beloften is de motivatie om een goed resultaat neer te zetten heel groot.

De start in Gieten is behoorlijk, na de eerste ronde rijdt Jappe op plaats 14, een ronde later is hij opgeschoven naar een 11de plaats. In de derde ronde duiken de rugproblemen terug op. De rondetijden gaan achteruit en ook in het klassement verliest Jappe enkele plaatsen. Op het einde van de 5de ronde komt hij door op plaats 19. Het gaat niet meer en Jappe verlaat ontmoedigd de wedstrijd.

Jappe maakt duidelijk een moeilijke periode door. Niels Albert blijft rotsvast in Jappe geloven. Wat hij laat zien op training is heel knap. Belangrijk wordt nu bijzondere aandacht te besteden aan verzorging, voeding en rust. De druk om te presteren wat afhouden en er gewoon voor gaan, plezier beleven aan het crossen.

Volgende wedstrijd zondag 8/10 start om 12 uur bij de beloften op de Hotond in Ronse in de 1ste wedstrijd van de DVV trofee. (verslag: Jos Thielemans)

 

Uitslag:

1. Jens Dekker  Ned  Beobank-Corendon in 49’47”

2. Adam Toupalik  Cze  Beobank Corendon op 17”

3. Yannick Peeters  Bel Pauwels Sauzen Vastgoedservice op 24”

 
 • 17/09/2017: Modder in het Zwitserse Baden

Het is daar echte cross in EKZ-Crosstour manche van Baden, alles wat met cyclocross te maken heeft komt aan bod. 52 Deelnemers starten en trotseren modder, regen, koude en gladde weidestroken. Een stortbui vlak voor de start maakt het parkoers onvoorspelbaar. Op aanraden van Klaas Vantornout wisselt Jappe nog snel naar Rhino’s. Het is de juiste keuze en Jappe start explosief, hij snelt naar een 17de plaats. Een gladde schuine kant op het parkoers zorgt voor veel problemen en valpartijen. Jappe glijdt onderuit en krijgt af te rekenen met een verdraaid stuur. Hij kan dit niet zelf oplossen en moet van fiets wisselen. Jappe probeert hard om de verloren plaatsen terug te winnen. In volle inspanning vergeet hij om op tijd van fiets te wisselen. Modder en gras aan het versnellingsapparaat maken het schakelen moeilijk en veroorzaken een afgelopen ketting. Jappe moet een heel eind lopen voor een nieuwe fietswissel en zakt verder weg in de rangschikking.

Een valpartij vlak voor hem en een 2de kettingprobleem verhinderen een mooie klassering. Volgens papa Bruno en nonkel Eduard zit het fysiek en mentaal wel goed, het zat gewoon wat tegen in de wedstrijd.

Philip Walsleben tekent, na een val vroeg in de wedstrijd, voor de remonte van de dag. Klaas Vantornout wint in een sprint met twee de wedstrijd. (verslag: Jos Thielemans)

 

Uitslag:

1. Klaas Vantornout  Marlux-Napoleon Games in 1u 1’26”

2. Nicola Rohrbach  Goldwurst-power/Felt  z.t.

3. Nicolas Cleppe Telenet Fidea Lions op 13”

30. Jappe Jaspers  Crelan-Charles op 6’ 1”

 
 
 • 10/09/2017: Eeklo: Jappe niet tevreden over zijn eerste wedstrij

Bij de start van dit nieuwe cyclocross seizoen blijft Jappe in de eerste wedstrijd onder de verwachtingen.

Jappe start op de laatste rijen in de Bricocross met Eliterenners en U23. Bij de eerste bocht wordt hij licht gehinderd door de valpartij van Florian Vermeersch. Toch duikt hij in ronde 2 op in de buurt van Kobe Goossens en Johan Jacobs. Jappe kan deze positie niet volhouden en krijgt even na halfweg een inzinking en pijn in de rug. Daardoor belandt hij op plaats 40. In de laatste drie ronden schijnt Jappe zijn 2de adem terug te vinden en maakt enkele plaatsen goed.

Op een vlak, droog en snel parcours eindigt Jappe, ontevreden over zijn wedstrijd, op plaats 35. Later blijkt een bezoek aan de osteopaat dringend nodig en zullen oefeningen de rugproblemen moeten oplossen.

Volgende weekend rijdt Jappe in de EKZ CrossTour (Zwitserland) de 1ste wedstrijd in Baden bij de Elite mannen C1, start om 15:15 u. https://ekz-crosstour.ch/ (verslag: Jos Thielemans)

Foto: Jos Thielemans

 

Uitslag:

1. Mathieu Van Der Poel  Beobank Corendon in 1u1’15”

2. Wout Van Aert Crelan-Charles op 20”

3. Michael Van Thourenhout Marlux-Napoleon Games op 22”

35. Jappe Jaspers Crelan-Charles op 5’19”

 
Foto: Kramon - Twitter Sniper Cycling
 
 
 • 07/09/2017: Ploegvoorstelling 
 
 
 • 11-13/08/2017:  Mountainbike van Vlaanderen, straffe 1ste editie

Jappe neemt als voorbereiding op het cx-seizoen deel aan deze 3-daagse MTB wedstrijd in de Vlaamse Ardennen. Start en finish liggen aan het Donkmeer in Oudenaarde.

Vrijdag, in de proloog van 3,1 km rond het Donkmeer ligt Jappe lange tijd aan de leiding. Wanneer de Belgische en Nederlandse MTB toppers hun rondje hebben gereden belandt Jappe op een knappe 3de plaats.

Uitslag:

1. Hans Becking (Ned) 3,1 km in 6’41”945

2. Robin Vanden Abeele (Bel) in 6’52”734

3. Jappe Jaspers (Bel) in 6’59”497

De koninginnenetappe op zaterdag telt 148 km en 2460 hoogtemeters. Vier lussen van 37 km voeren de renners over de toppen van de Koppenberg en Taaienberg.

Minder bekende hellingen in de bossen zorgen voor nog meer schifting. Jappe rijdt in het gezelschap van Kevin Van Hoovels, Bas Peters en Hans Becking gezwind 3 ronden mee vooraan. In de laatste ronde kunnen zij nog versnellen en maken het verschil. Jappe eindigt zeer mooi op de 4de plaats in deze zware etappe.

Foto's: Jan Geys

 

Uitslag:

1. Kevin Van Hoovels (Bel) 148 km in 5u33’45”079

2. Bas Peters (Ned) in 5u33’45”328

3. Hans Becking (Ned) in 5u37’14”322

4. Jappe Jaspers (Bel) in 5u39’46”074

Op zondag bevat de slotrit 2 lussen van 50 km en 800 hoogtemeters. De renners kunnen hun benen opwarmen langs de Scheldeboorden. Nadien bedwingen ze met kilometerslange offroad passages de flanken van Kruisberg; Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg. Vooral de klim naar en de passage in het Kluisbos beloven veel fun.

Vuurwerk van bij de start. De favorieten op de eindzege en Jappe rijden op het einde van de eerste ronde nog samen in een groep van 8. Bij de 2de lange beklimming van de Pensemont slaan Kevin Van Hoovels en Hans Becking een kloof en rijden weg van de anderen. Jappe heeft op het einde nog een sprintje in de benen en houdt Mathias Cloostermans en Bas Peters van het podium. Een schitterende 3de plaats is zijn beloning na etappewinnaar Hans Becking en overall winnaar van de MTB van Vlaanderen Kevin Van Hoovels.

Uitslag:

1. Hans Becking (Ned) 100,05 km in 3u48’04’’ 738

2. Kevin Van Hoovels (Bel) in 3u49’16”732

3. Jappe Jaspers (Bel) in 3u54’43”485

In het eindklassement behoudt Jappe zijn 4de plaats. Prachtig resultaat in een zware wedstrijd en tegen specialisten van het marathon mountainbiken.

Eindklassement van deze 1ste MTB van Vlaanderen:

1. Kevin Van Hoovels (Bel) in 9u30’05”514

2. Hans Becking (Ned) op 1’55”491

3. Bas Peters (Ned) op 5’31”283

4. Jappe Jaspers (Bel) op 11’23”542

                          

Foto’s en meer info op:

https://www.vojomag.nl/best-of-mtb-van-vlaanderen-2017/

 

 • 30/7/2017: Veranda's Willems - Crelan oppermachtig in Rad am Ring

Op de legendarische Nurburgring krijgen de renners 5 ronden op de Nordschleife en 5 ronden van het F1 circuit voor de kiezen. Over een afstand van 140 km worden meer dan 3000 hoogtemeters overwonnen. Jappe heeft het moeilijk in de aanvangsronde maar vindt dan toch het goede ritme. Een vroege vlucht wordt door Jappe en ploeggenoten onder controle gehouden. De  vluchters worden in de finale ingelopen door een sterk Veranda’s Willems-Crelan. Een kwartet met daarbij de speerpunten van de ploeg -Huub Duyn, Wout Van Aert en Stijn Devolder- gaan als leiders de slotronde in en blijft buiten bereik van het peloton. Na sterk ploegspel is het Huub Duyn die het overwicht bekroont met zijn eerste zege als beroepsrenner.

Foto: Twitter Sniper Cycling

 

Uitslag:

1. Huub Duyn  Veranda’s Willems-Crelan in 3u 27’ 57”

2. Wout Van Aert  Veranda’s Willems-Crelan op 04”

3. Dimitri Peyskens WB eranclassic Aqua Protec op 07”

4. Stijn Devolder  Veranda’s Willems-Crelan op 33“         

Jappe Jaspers DNF: in de finale worden de renners met achterstand op het korte F1 circuit (5,1 km) uit de wedstrijd genomen. (verslag: Jos Thielemans)

 
 • 18/6/2017: Elfstedenronde UCI Men Elite 1.1

De hernieuwde Elfstedenronde met start en aankomst in Brugge doorheen de provincie West-Vlaanderen telt 15 kasseistroken en 199,5 km. Met een temperatuur die oploopt tot 30° wordt het een zware wedstrijd. In de eerste 2 wedstrijduren halen de renners een gemiddelde van 46km/u. Een vroege vlucht met 6 ontsnapt na 15 km en haalt een voorsprong van 3 minuten. Onder impuls van de Belgische Ploeg en Quick Step versnelt het peloton op de kasseien ( 2400 m) van de Oosternieuwweg Noord op 55 km van de finish. Het peloton wordt op een lint getrokken. Het gaat ontzettend hard door de Vlaamse Polders. Het valt niet meer stil. Na de volgende kasseistrook van de Doelhofstraat ontstaan er gaten in het peloton. Op ongeveer 47 km van de aankomst moet Jappe de grote groep laten gaan. De leiders worden ingelopen kort voor aanvang van de 2 plaatselijke ronden. Jappe verlaat de wedstrijd bij de passage aan de aankomst en heeft 168 km op de teller staan. Wout Van Aert wint de spurt van een kopgroep van 11. (verslag: Jos Thielemans)

Foto: Jos Thielemans

 

Uitslag:

1. Wout Van Aert  Veranda’s Willems-Crelan 199,5 km in 4u24’41”

2. Mathieu Van der Poel Beobank-Corendon z.t.

3. Lawrence Naesen WB Veranclassic Aquality Protect z.t.

 

De kasseien van de Steenstraat in Esen

Foto: Jos Thielemans

 

Aan de aankomst Buiten Kruisvest Brugge

Foto: Jos Thielemans

 

 • 4/6/2017: Jappe rijdt de Market Heistse Pijl

De wedstrijd start in Turnhout en na 88 km volgen in en rond Heist op den Berg nog 7 plaatselijke ronden van 17, 2 km. Bij de deelnemers, veel veldrijders in volle voorbereiding van hun winterseizoen. Het peloton en Jappe koersen met een gemiddelde van 48km/u richting Heist-op-den-Berg. Vlak voor het begin van de lokale ronden ontsnappen 31 renners met daarbij ploegmaats Wout van Aert, Michael Goolaerts en Tim Merlier. Uit deze vlucht ontstaat de groep van 17 die gaan spurten voor de overwinning. Het tempo blijft heel hoog en veel renners geven er de brui aan. Jappe houdt vol een rijdt in een derde groep van een 30-tal renners die op 4 ronden van het einde 2'45” achterstand telt op de leiders. Op 2 ronden van de aankomst is de achterstand bijna 8' en worden Jappe en zijn metgezellen uit wedstrijd genomen. Het is Jasper De Buyst die in de sprint zijn 1ste profkoers op de weg wint. Slechts 50 renners worden geklasseerd. (verslag: Jos Thielemans)

Foto: Jos Thielemans

 

Uitslag:

1. Jasper De Buyst Lotto Soudal  191,2 km in 4u8'59” gem. 46,03km/u

2. Kenny Dehaes Wanty Groupe Gobert

3. Joeri Stallaert Cibel-Cebon

 
 • 24-28/5/2017: Tour des Fjords UCI 2.1 Noorwegen

Rit 1: Balestrand-Forde - 189,9 km

De eerste rit met start in de impressionante Sognefjord wordt gereden doorheen schitterende landschappen. Het regent en het is koud.

1ste Dries Van Gestel  Sport Vlaanderen Baloise in 4u 35'16”

97ste Jappe Jaspers Verandas Willems-Crelan op 2'13”

 

Rit 2: Gulen-Norheimsund 185,1 km

Typisch Noors weer, regen en wolken. Veel  tunnels onderweg met een fraaie landschappen er tussen. Langs fjorden, bergen en enthousiaste toeschouwers.

Zware bergrit met 3 beklimmingen waaronder Kvamskogen van 2de categorie.

1ste Timo Roosen Team Lotto Nl-Jumbo in 4u56'06”

52ste Jappe Jaspers Verandas Willems-Crelan op 13'59”

GC 74 ste Jappe Jaspers op 16”22

 

Rit 3: Oddo-Koperik 180,2 km

De derde etappe gaat langs schitterende watervallen en eindigt via Karmsund Brug op het eiland Karmoy. De groep houdt de vroege vluchters binnen bereik en deze worden pas gegrepen op het plaatselijk circuit. Jappe eindigt in het peloton.

1ste Edvald Boasson Hagen Team Dimension Data in 4u 25'28”

61ste Jappe Jaspers  Verandas Willems-Crelan op 06”

GC 71 ste Jappe Jaspers op 16'28”

Rit 4: Stavanger-Sandnes 162,4 km

Zonneschijn en een deugddoende 21° begroeten de renners op hun tocht langs de kust, over de bergen, langs fjorden naar Sandnes. Onderweg een massa toeschouwers die enthousiast vieren en aanmoedigen. In de 2 plaatselijke ronden ligt nog een steile helling met een stuk aan 20%. Van een vroege vlucht met drie haalt de Deen Veyhe nog het podium op de 2de plaats. Team Dimension Data met een sterke Serge Pauwels lanceren Edvald Boasson Hagen naar een 2de overwinning. Jappe lost pas op 12km van de aankomst de jagende groep.

Onze landgenoot Dries Van Gestel behoudt de gele leiderstrui met 5” voorsprong op Boasson Hagen.

 

1ste Edvald Boasson Hagen Team Dimension Data in 4u 3'58”

49ste Jappe Jaspers Verandas Willems-Crelan op 2'49”

GC 56ste Jappe Jaspers op 19'14”

 

Rit 5: Hinna Park-Stavanger 163 km

De laatste rit start in zware omstandigheden. Hevige regen en felle buien teisteren het peloton. Door de sterke zijwind split het peloton vrij snel in 2 delen. In de eerste groep van ongeveer 25 renners zitten alle favorieten op de eindzege. Door een sanitaire stop op het verkeerde moment verliest Jappe contact met het peloton. Van dan af wordt het knokken om de schade zoveel mogelijk te beperken. Een nijdige klim in Stavanger van 20%  (Sormarksbakken) in de 3 plaatselijke ronden kruidt de finale. Edvald Boasson Hagen wint de laatste rit en dankzij de bonificaties ook de Tour des Fjords. Jappe verliest 14'01” en wat plaatsen in het eindklassement.

Knap gereden van Jappe in deze wondermooie Tour des Fjords. De eerste rittenwedstrijd bij de profs op een zeer selectief parcours uitrijden is een geweldige prestatie voor een 18 jarige neoprof.

 

Uitslag:

1. Edvald Boasson Hagen Team Dimension Data in 3u46'55”

81. Jappe Jaspers Veranda's Willems-Crelan op 14'01”

 

GC:

1. Edvald Boasson Hagen Team Dimension Data

2. Dries Van Gestel Sport Vlaandere-Baloise op 09”

3. Timo Roosen Lotto Nl-Jumbo op 29”

63. Jappe Jaspers Veranda's Willems-Crelan op 33'26”

 

Jongerenklassement:

1. Dries Van Gestel Sport Vlaanderen-Baloise in 21u36'34”

35. Jappe Jaspers Veranda's Willems Crelan op 33'17”

 

82 renners rijden de Tour des Fjords uit, waarvan 48 jongeren.

Successful Tour des Fjords comes to an end

At the end of the last stage, Tour des Fjords event director Roy Hegreberg is happy with the outcome of the race’s fifth edition. “I’m glad we saw a deserved and Norwegian winner. Edvald was clearly the strongest man in the peloton, but it was great to see so many teams challenging him and making it an exciting race for the fans.” This year’s course featured well proven stages designed for offensive riding, but also new opening stages in the beautiful landscapes of Sogn and Fjordane.

 

 

 • 14/05:2017: GP Wase Polders

In Verrebroek rijdt Jappe zijn 1ste wedstrijd op de weg voor Willems Veranda's Crelan. Alle cyclocross ploegen staan aan de start. Ook Niki Terpstra , Preben Van Hecke, Michael Van Stayen, Tom Van Asbroeck e.a. ervaren wegrenners zijn van de partij. Onmiddellijk na de start wordt er aangevallen. Negen renners met daarbij Laurens Sweeck raken weg. Het peloton laat niet begaan. De wind in de polders maakt de koers hard.

Er ontstaan breuken in het peloton, het helse tempo maakt slachtoffers. Wie wordt gelost, keert niet meer terug. Het overkomt Jappe op het einde van de 5de ronde. Hij probeert in een groepje de minieme kloof op een jagend peloton te dichten. Bij de volgende passage aan de aankomst en met nog 7 ronden voor de boeg is de afstand met het peloton vergroot. Halfweg is de koers voor Jappe gedaan. Het verschroeiende tempo en de wind eisen hun tol. Er wordt vooraan in verscheidene groepen hard strijd geleverd. Slechts 50 van de 156 vertrekkers rijden de koers uit.

Jappe besluit om bij te trainen en rijdt met de fiets van Verrebroek naar huis. (verslag: Jos Thielemans)

 

Uitslag:

1. Gianni Marchand  Cibel Cebon 168 km in 3u35'00” 46,51km/u gem.

2. Laurens Sweeck ERA Real Estate-Circus op 04”

3. Timothy Stevens Pauwels Sauzen-Vastgoedservice op 06” 

Foto's: Jos Thielemans

 
 • 02/05/2017: Veldrijders op stage in Mallorca

De veldrijders van Veranda's Willems – Crelan; Stan Godrie, Tim Merlier, Wout Van Aert en Jappe Jaspers vertoeven op een zonnig Mallorca als finale voorbereiding op hun wegseizoen. Ritten van 4 uur wisselen af met ritten van 6 uur. Vandaag stond er 190 km op de teller.

  

Meer info en interviews op snipercycling.be/nieuws/trainingskamp-in-mallorca/

 

 • 26/02/2017: Frietfestijn voor de supporters
Gewoon om het einde van het crossseizoen van Jappe en het begin van het wegseizoen van Ward te vieren.
Met hartelijke dank aan de gulle schenkers van al het lekkers!!
 

Foto's: Jos Thielemans

 
 
 • 18/2/2017: Laatste weekend van het seizoen

Zaterdag in Leuven, in de Soudal cross met Elites en Beloften samen, rijdt Jappe aanvankelijk op plaats 24. Een afgelopen ketting in de 2de ronde en hij belandt op plaats 34. De kracht is er niet om terug te vechten en uiteindelijk geeft Jappe ontgoocheld op in de voorlaatste ronde. Een voorteken?

Zondagmorgen heeft Jappe 39° koorts en besluit wijselijk om niet te starten in de Sluitingsprijs Oostmalle.

Een eerste seizoen bij de beloften met ups en downs. Veel snelle crossen dit seizoen, heel moeilijk voor een debutant bij de beloften. In de lastige crossen, genre Koppenberg, Francorchamps en Overijse was Jappe dan weer heel goed.

Hij tekent dit jaar een profcontract bij de nieuwe ploeg van Nick Nuyens. Onder leiding van Niels Albert en de trainers wordt er gewerkt aan een mooie toekomst.

Jappe kan nu even genieten van vakantie en zich dan voorbereiden op het wegseizoen met Willems Veranda's – Crelan. (verslag: Jos Thielemans)

 

Uitslag Leuven: Elite & Beloften:

1. Mathieu Van der Poel in 57'41”

2. Kevin Pauwels zt.

3. Laurens Sweeck zt.

Jappe Jaspers DNF

 

Uitslag Oostmalle: Beloften:

1. Eli Iserbyt in 51'43”

2. Quinten Hermans op 10”

3. Thijs Aerts op 29”

Jappe Jaspers DNS

 
 • 11/2/2017: Nummer 13 op plaats 13 in koude Noordzeecross

Sneeuw en barre koude in Middelkerke voor de laatste manche van de Superprestige. Na de wedstrijden van de nieuwelingen en junioren ligt het parcours er verraderlijk glad bij. Jappe heeft een goede start en ondanks wat geharrewar in enkele bochten komt hij voorbij op plaats 12. Op het einde van de 1ste ronde is Jappe mooi opgeschoven naar een veelbelovende 9de plaats. Joris Nieuwenhuis is outstanding en het verschil met het achtervolgend trio Belgen Eli Iserbyt, Nicolas Cleppe en Quinten Hermans wordt alsmaar groter. De koers is heel internationaal: Yannick Peeters, Felipe Orts (Spa), Thijs Aerts, Johan Jacobs (Zwi), Sieben Wouters (Ned) en Jappe rijden top10 op het einde van de 2de ronde. Vanuit de achtergrond komen Stijn Caluwe en Gert Smets opzetten. Toch houdt Jappe goed stand en op het einde van ronde 3 zit hij in het gezelschap van Stijn op plaats 12. Door 2 valpartijen verliest Jappe het contact met Stijn. Hij wordt ook nog voorbijgereden door Maaik Van Der Heijden (Ned) en Kelvin Backx (Ned). Op het einde van ronde 4 rijdt Jappe op plaats 14. Het ritme is even gebroken en ook Jelle Schuermans en Gianni Siebens komen dichterbij. Bij het begin van de 6de en laatste ronde rijdt nr.13 op plaats 13. Eli is uit de wedstrijd verdwenen. Jappe verdedigt zijn plaats met verve, houdt stand en finisht op plaats 13 als beste eerstejaars. Goed gedaan Jappe!

De vrieskou, het gladde parcours, het op en af springen van de fiets, de schuine kant en de heuveltjes maken het een lastige wedstrijd. Getuige hiervan de grote verschillen aan de aankomst. De gemiddelde snelheid van de winnaar bedraagt slecht 13,2 km/u. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Joris Nieuwenhuis in 49'56”

2. Quinten Hermans op 0'38”

3. Nicolas Cleppe op 1'09”

13. Jappe Jaspers op 4'17”

Foto's: Jos Thielemans

 
 • 5/2/2017: Een tiende plaats in de Aardbeiencross
Jappe werd 10de en was beste eerstejaars in de modder van Hoogstraten. Proficiat Jappe!
 

Op de zware omloop met modder en loopstroken komt Jappe onmiddellijk in het goede ritme. De ganse wedstrijd is hij in strijd voor een plaats in de top10.

Van de 9 renners die Jappe moet laten voorgaan zijn er 3 bezig aan hun laatste seizoen bij de beloften waarbij Europees kampioen Quinten Hermans op plaats 3. Wereldkampioen en winnaar Joris Nieuwenhuis en 4 anderen zitten in hun voorlaatste seizoen. Eli Iserbyt op de 2de podiumplek is tweedejaars belofte. (verslag: Jos Thielemans)

 
Uitslag:

1. Joris Nieuwenhuis in 49’ 14”

2. Eli Iserbyt  op 07”

3. Quinten Hermans op  31”

10. Jappe Jaspers op 2’ 28”

 
 
 • 4/2/2017: Sterke remonte van Jappe in de Krawatencross

Jappe valt in de 1ste ronde van de Krawatencross in Lille. Het gebeurt na de passage van de materiaalpost. Jappe misrekent zich in een bocht in het bos en komt ten val. De remschijf en derailleur staan krom en met een slepend achterwiel verliest Jappe zijn uitstekende 10de plaats. Na de wissel van fiets in de 2de materiaalpost begint hij verbeten aan een remonte vanaf plaats 28. Op een licht lopende omloop van harde zand en- bosgrond is dit geen makkelijke opdracht. Er wordt snel gekoerst. Bij het begin van de 3de ronde is hij opgeschoven naar plaats 24. Een ronde verder zelfs naar plaats 18. Jappe toont veel grinta, neemt in de achtervolging veel initiatief en stoomt op 1 ronde van het einde door naar plaats 15. Mathijs Wuyts en Jarne Driesen klampen aan. Het groepje dat strijdt voor plaats 10 komt nog in het vizier maar uiteindelijk krijgt Jappe dat gat niet meer gedicht. In de spurt wordt hij gepasseerd door Mathijs. Na een schitterende remonte eindigt Jappe knap op plaats 16.

Zoals papa Bruno na de wedstrijd verklaarde, Jappe rijdt hier waarschijnlijk één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Hij strandt op 26” van plaats 10. Morgen in Hoogstraten staat Jappe aan de start van de voorlaatste wedstrijd in de Superprestige. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Quinten Hermans in 53'44”

2. Thijs Aerts op 13”

3. Eli Iserbyt op 19”

16. Jappe Jaspers op 2'42”

Foto's: Jos Thielemans

 
 • 1/2/2017: Brico crossen in het park

In het St.-Annapark van Maldegem starten beloften en eliterenners samen. Een supersnelle start van Mathieu Van der Poel zorgt er voor dat het deelnemersveld onmiddellijk uit elkaar valt. Jappe start behoorlijk, rijdt zelfs even top20 maar kan dit niet vasthouden. Na 25' in de wedstrijd rijdt Jappe op plaats 25. De omloop is vlak met weinig modder, veel draaien en keren maar geen echt moeilijke passages. Wanneer bij Jappe de benen niet goed aanvoelen is het verval zichtbaar. Jappe mist snelheid en zakt half wedstrijd naar plaats 31. Het wordt een razendsnelle cross zonder fietswissels en de ronde in het park is relatief kort. Jappe wordt na ongeveer 50' wedstrijd ingehaald door Mathieu en door de officials uit de wedstrijd gehaald. Als jongste deelnemer en enige eerstejaars belofte in de wedstrijd wordt hij geklasseerd op plaats 33.

Jappe is terecht niet tevreden na de wedstrijd maar met de wedstrijden bij de beloften in Lille en Hoogstraten volgend weekend komen er nieuwe mogelijkheden. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Mathieu Van der Poel in 1u 01' 34”

2. Michael Vanthourenhout op 1'00”

3. Tim Merlier op 1'12”

4. Wout Van Aert op 1'18”

33. Jappe Jaspers op 3r

 
 • 21/1/2017: Vrieskou en zon, onverwacht glad in Zonnebeke
In de Kasteelcross start Jappe met Grifo's. Tijdens de verkenning lijkt deze keuze de beste. Bij de start om 15 u is de toestand veranderd. De zon maakt de bovenlaag zachter en glad, de ondergrond blijft bevroren. In de 1ste ronde komt Jappe tweemaal ten val en wisselen naar Rhino's lukt pas op het einde van de 2de ronde. Jappe verachtert naar plaats 28 en na nieuwe valpartijen naar plaats 30. De opgelopen achterstand belet Jappe om nog veel plaatsen goed te maken. In deze wedstrijd voor Elite, Elite z/c en U23 eindigt hij op plaats 26. Jappe krijgt na de tiendaagse stage in Spanje onmiddellijk een lange wedstrijd voorgeschoteld. De benen waren niet slecht maar de 5 valpartijen waren van het goede teveel. (verslag: Jos Thielemans)
 
Uitslag:
1. Wietse Bosmans in 1u05'06''
2. Vincent Bastaens op 31''
3. Michael Van Thourenhout op 45''
26. Jappe Jaspers op 4'48''
 
Foto: Gino Goossens
 
 
 • 8/1/2017: 18 jaar en 22ste plaats op het BK Elite in Oostende

Door zijn profcontract bij Crelan-Charles is Jappe verplicht om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap Cyclocross bij de Eliterenners met contract.

Jappe is goed weg en ploegmaat Wout Van Aert snelt van bij de start weg van zijn concurrenten. Het tempo ligt hoog en het deelnemersveld valt uit elkaar. Jappe rijdt aanvankelijk in de buurt van plaats 20 met Dieter Sweeck, Dieter Vanthourenhout en Braam Merlier. Ondanks een snelle 4de ronde kan Jappe net niet aansluiten bij Kenneth Van Compernolle, Braam Merlier en Stijn Huys die strijden voor het podium bij de Elite z/c. Jappe weert zich op plaats 22 en heeft een comfortabele voorsprong op zijn achtervolgers. De zware passages over de brug en in het zand eisen hun tol. Jappe rijdt moedig alleen verder maar wordt op het einde van zijn 8ste ronde gestopt door de officials. Hij is op dat ogenblik de laatste renner nog in wedstrijd maar de achterstand op plaatsen 20 en 21 is te groot geworden om de veiligheid nog te garanderen. Wout Van Aert wint zijn 2de Belgische driekleur. Jappe heeft zich tussen de grote jongens goed verdedigd. De ploegleiding is tevreden en Jappe kan de volgende 2 weken op stage met de volledige Veranda's Willems-Crelan-Charles ploeg van wegrenners en veldrijders. Stevig trainen en veel bijleren. We duimen Jappe! (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Wout Van Aert in 1u1'15”

2. Kevin Pauwels op 50”

3. Laurens Sweeck op 51”

22. Jappe Jaspers op 1 ronde

 

Foto's: Jos Thielemans

 
 • 1/1/2017: Nieuwjaarsdag, de eerste werkdag voor Crelan-Charles

Jappe maakt vandaag zijn debuut bij Crelan – Charles in de GP Sven Nys DVV trofee voor beloften in Baal. De campers van Wout, Tim, Stan en Jappe staan samen met de promotiewagen van Felt en een vip-tent op een weiland. Nick Nuyens, Niels Albert, Jan Verstraeten, ze zijn er allemaal.

Tijdens de opwarming zit Jappe te blinken op zijn mooie Felt in zijn mooie outfit en is super gemotiveerd.

Op het parcours, door de vrieskou van de voorbije dagen en nachten, wacht de renners  een keiharde ondergrond met gevaarlijke sporen in de bevroren modder die veel concentratie vragen tijdens de afdalingen en in de bochten. Een puike start van Jappe brengt hem in 11de positie aan het einde van de 1ste ronde. Een zestal met de favorieten scheidt zich vrij snel af van de rest van de deelnemers. Jappe moet Thomas Joseph laten voorgaan en behoudt ronden lang plaats 12. Hij gaat zelf voorbij Tony Periou (Fra) maar moet op zijn beurt Yannick Peeters laten passeren. De Fransman komt ten val, Reno Bauters nadert op Jappe en gaat hem in de voorlaatste ronde voorbij.  In de laatste ronde blijft Jappe heel gefocust en rijdt sterk terug naar plaats 12. De 3 jaar oudere Periou, teruggekeerd na zijn val, verwijst in de sprint Jappe nog naar plaats 13. Goede wedstrijd van Jappe en beste eerstejaars.

Het was toch even wennen aan de nieuwe fiets en dan vooral aan het schakelsysteem, de overstap naar Sram ging niet zo vlot. Jappe schakelde een paar keer verkeerd. Dat kan in de toekomst alleen maar beteren.

Nieuw jaar, nieuwe fiets, nieuwe kledij, nieuwe helm, nieuwe schoenen. Maar de supporters zijn gebleven. Heel veel succes Jappe! (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Eli Iserbyt in 49'03”

2. Thijs Aerts op 02”

3. Quinten Hermans op 26”

13. Jappe Jaspers op 2'35”

Foto's: Jos Thielemans
 
 
 • Jappe stapt over naar Crelan-Charles op 1/1/2017

Met de Grote Prijs Sven Nijs in Baal begint Jappe aan een nieuw hoofdstuk in zijn nog jonge cyclocross carrière. Het Crelan Charles CX Team is onderdeel van de Pro-Continental Wielerploeg Veranda's Willems – Crelan van manager Nick Nuyens. Zestien profs met onder andere Stijn Devolder, Timothy Dupont en de vier veldrijders Wout Van Aert, Tim Merlier, Stan Godrie en Jappe Jaspers krijgen daardoor de kans om op de weg deel te nemen aan Protour wedstrijden.

Voor de Crelan-Charles renners met sportbestuurder Niels Albert blijft het veldritseizoen het hoofddoel. De ploeg gaat rijden met fietsen van het Amerikaanse Felt uit Irvine, California. De fiets van Jappe is voorzien van de Sram CX1 Force versnellingsgroep en remmen, wielen zijn van Zipp. De team-kledij komt van Doltcini, de fietshelmen van het Italiaanse Suomy. Jappe krijgt een fietstrainer van Wahoo en de fietsen worden onderhouden met producten van Morgan Blue.

Jappe verwacht veel van de samenwerking met Niels, Wout, Tim en Stan. Het wordt een grote uitdaging waar hij met heel veel goesting naar uitkijkt.

Veldrijders:

Wout Van Aert (Bel) 15/09/1994

Tim Merlier (Bel) 30/10/1992

Stan Godrie (Ned) 09/01/1993

Jappe Jaspers (Bel) 01/09/1998

 
 
 • 29/12/2016: Laatste wedstrijd van Jappe voor Beobank Corendon
Uw correspondent op de Azencross in Loenhout meldt dat Jappe goed start en knap op de 11de plaats rondrijdt. Tot half wedstrijd houdt hij goed stand en na 28 minuten wedstrijd komt hij door op de 13de plaats. Op een glad, bochtenrijk en snel parcours leiden enkele foutjes tot plaatsverlies.
Jappe eindtgt zijn laatste wedstrijd voor Beobank Corendon op een verdienstelijke 16de plaats en is beste eerstejaars belofte. (verslag: Bart Ceelen)
 
UItslag: 
1. Eli Iserbyt in 49'45''
2. Thijs Aerts op 11''
3. Nicolas Cleppe op 12''
16. Jappe Jaspers op 2'10''
 

 

 • 26/12/2016: Jappe strijdlustig op de Wereldbeker in Zolder

Gestart vanop de 4de rij in deze wereldbekerwedstrijd heeft Jappe een lekke band in de eerste ronde. Na de fietswissel in de 2de materiaalpost vecht hij terug en rukt hij op naar plaats 21 bij aanvang van de 2de ronde. Jappe rijdt vaak aan de leiding van een internationaal getint groepje met ondermeer Johan Jacobs, Wesley Floren, Jacob Dorigoni, Nadir Colledani, Jonas Degroote en Jelle Schuermans. Er wordt ronden lang regelmatig van plaats gewisseld. Jappe rijdt met volle overtuiging. Bij het ingaan van de laatste ronde barst de strijd los tussen Colledani, Jacobs, Stijn Caluwe -die uit de achtergrond is teruggekeerd- en Jappe. Een top twintig plaats is heel dichtbij. Colledani rijdt nog naar plaats 18. Kobe Goossens en Jonas Degroote komen nog in het vizier. Uiteindelijk eindigt Jappe moegestreden op een knappe 21ste plaats en is beste eerstejaarsbelofte. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Joris Nieuwenhuis (Ned) in 53'35''

2. Clemant Russo (Fra) op 13''

3. Adam Toupalik (Tsj) op 29''

21. Jappe Jaspers (Bel) op 2'24''

 
Foto's: Jos Thielemans
 
 
 • 23/12/2016: Jappe ontevreden over zijn wedstrijd in Diegem
Een goede start brengt Jappe even op een 13de plaats in de eerste ronde. De beloften betwisten de Superprestige wedstrijd in Diegem over 7 ronden. Jappe verliest plaatsen en rijdt bij aanvang van de 2de ronde op plaats 19. Hij heeft geen goed gevoel en valt vrij snel buiten de top twintig. Geen goede benen, het draait niet, geen excuses. Bij het begin van de laatste ronde rijdt Jappe op oplaats 25. Ook in de laatste ronde kan hij niet verhinderen dat renners terugkeren en zo eindigt hij -helemaal niet tevreden over zichzelf- 27ste. 
 
Op 2de Kerstdag rijdt Jappe de Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder voor de Belgische A-ploeg. Een uitgelezen kans om zichzelf, zijn begeleiders en zijn supporters te plezieren met een mooie uitslag. (verslag: Jos Thielemans)
 
Uitslag:
1. Quinten Hermans in 52'45''
2. Joris Nieuwenhuis op 2''
3. Eli Iserbyt op 3"
27. Jappe Jaspers op 3'03''
 

 

 • 18/12/2016: Pechdag voor Jappe op de Citadel van Namen

Jappe is geselecteerd in het Belgische A-team voor de Wereldbeker in Namen. Er staan 55 renners aan de start, een sterk internationaal deelnemersveld. Bij de startklim naar het kasteel wordt Jappe gehinderd door de val van Bertolini, toch werkt hij zich in de 1ste ronde naar de 17de plaats. Een leeglopende voorband kost Jappe enkele plaatsen en in ronde 3 rijdt hij op plaats 24. Het draait niet echt lekker en terrein terug winnen zit er niet in. Het zit Jappe vandaag niet mee want halfweg de koers heeft hij een lekke achterband en valt hij terug naar plaats 29. Jappe komt in de laatste 2 ronden terug in zijn ritme. Het klimmen lukt aardig en hij rijdt boven waar anderen te voet staan. Op een technisch en veeleisend parcours wint Jappe nog 2 plaatsen en eindigt deze Wereldbekerwedstrijd op de 27ste plaats. Joris Nieuwenhuis rijdt de tegenstand op een hoopje en finisht met ruime voorsprong op Quinten Hermans en Thijs Aerts. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Joris Nieuwenhuis in 52'51”

2. Quinten Hermans op 52”

3. Thijs Aerts op 57”

27. Jappe Jaspers op 4'22”

 

Foto's: Jos Thielemans

 
 • 11/12/2016: Jappe toont zijn grote klasse in de Druivencross

Jappe start in Overijse op de 2de rij en snelt naar plaats 7. Ondanks een val zonder veel erg rijdt hij bij het ingaan van de 2de ronde knap in 5de positie. Eli Iserbyt en Quinten Hermans rijden vooraan, op afstand gevolgd door Adam Toupalik. Achter de vluchters vormt zich in de 3de ronde een groepje met Jappe, Gosse Van der Meer, Thomas Joseph en Jonas Degroote. Dit viertal wisselt op de zware en gladde omloop regelmatig van positie. In de 5de ronde rijden Jappe en Jonas weg van hun metgezellen. Jappe rijdt sterk en is ook technisch bij de besten en samen met Jonas vergroot hij in de 6de ronde hun voorsprong op de achtervolgers. In de laatste ronde blijft Jappe geconcentreerd en wanneer Jonas een uitschuiver maakt kan Jappe enkele meters voorsprong nemen.

Hij houdt mooi stand en eindigt deze “moeder van alle crossen“ op een schitterende 4de plaats. Met dit resultaat klopt Jappe stevig op de deur bij de bondscoach voor een plaats in de A-selectie voor de wereldbeker wedstrijd in Namen.

De Druivencross is een cyclocross uit de oude doos, prachtige locatie, stevige beklimmingen en spannende afdalingen. Een fantastische wedstrijd met voor de supportersclub van Jappe een geweldige ontknoping. Proficiat Jappe! (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Eli Iserbyt in 49'30”

2. Quinten Hermans op 06”

3. Adam Toupalik op 1'16”

4. Jappe Jaspers op 1'53”

5. Jonas Degroote op 2'04”

Foto's: Jos Thielemans

 
 
 • 10/12/2016: Jappe vertrekt met een goed gevoel uit Essen

Na een zware trainingsweek rijdt Jappe een verdienstelijke wedstrijd in Essen. Hij start vanop de 2de rij en snelt naar plaats 7. Deze plaats weet Jappe 3 ronden vast te houden. Op een zeer snelle omloop met ronden van meer dan 25 km/u gemiddeld zijn de verschillen zeer klein. Problemen met zadel, ketting en de nodige fietswissel zorgen voor een terugval naar plaats 16 op het einde van ronde 6 en naar plaats 19 op het einde van ronde 7. Terugkeren is niet meer mogelijk. Met Overijse morgen op het programma rijdt hij de wedstrijd uit op de 19de plaats. Toch houdt Jappe er een goed gevoel aan over en kijkt met vertrouwen de wedstrijd van morgen tegemoet. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Eli Iserbyt in 51'24”

2. Quinten Hermans op 07”

3. Adam Toupalik op 11”

19. Jappe Jaspers op 2'13''

Foto's: Jos Thielemans

 

 • 4/12/2016: Jappe 8ste in verraderlijke SP Francorchamps

Door de vrieskou en gladde omloop worden de wedstrijden met een half uur uitgesteld. Een explosieve start op de Raidillon brengt Jappe op plaats 7. Quinten Hermans begint aan een lange solo, op enige afstand gevolgd door Joris Nieuwenhuis. Jappe blijft in de top zes en rijdt enkele ronden in een groepje met Nicolas Cleppe, Sieben Wouters en Thijs Aerts. Iets na half wedstrijd breekt het groepje onder impuls van Thijs en komt uit de achtergrond Gosse Van der Meer opzetten. Op 2 ronden van de aankomst rijdt Jappe zevende maar ook Jelle Schuurmans is op komst. Bij aanvang van de laatste ronde rijden Jelle en Jappe wiel in wiel. Jappe begint aan de voet van de slotklim met enkele meters achterstand en ondanks een felle inspanning strandt hij op plaats 8 op 2 sec van Jelle. Met deze knappe prestatie op een zware en verraderlijke omloop met veel asfalt eindigt Jappe als 5de Belg en beste eerstejaars. Verrassende prestatie van Jappe die met de drukke periode die aanbreekt het beste laat vermoeden voor de volgende wedstrijden. (verslag: Jos Thielemans) 

Uitslag:

1. Quinten Hermans in 55'35”

2. Thijs Aerts op 13”

3. Joris Nieuwenhuis op 18”

8. Jappe Jaspers op 1'51”

Foto's: Jos Thielemans

 

 • 26-27/11/2016: Een weekend om snel te vergeten

Jappe rijdt op zaterdag de B-cross van de Moedige Veldrijder in Lichtaart. Na een goede start als 6de kent hij kettingproblemen in de eerste ronde en zakt terug naar plaats 19. Uiteindelijk finisht Jappe op plaats 13.

In Hamme op zondag start Jappe gewoontegetrouw snel en rijdt in de eerste ronde op plaats 5. Hij blijft ronden lang in strijd voor een top10 plaats totdat in de voorlaatste ronde het licht volledig uitdooft. Jappe is ziek geweest in de voorbije week, maar geeft niet op en eindigt op plaats 31. 

Gezond worden en recupereren is nu aan de orde want volgend weekend staat de Superprestige Francorchamps op het programma. (verslag: Jos thielemans)

 

 • 20/11/2016: WB-cross in Koksijde afgelast
 
 • 13/11/2016: Opgave in Gavere
 
 • 6/11/2016: Koud en regenachtig Ruddervoorde

Een goede start brengt Jappe in de eerste ronde op een veelbelovende 12de plaats. Een strakke wind en regen maken het de renners niet makkelijk. Jappe houdt stand in ronde 2 en 3. Het parcours wordt zwaarder, de verschillen worden groter. In ronde 4 krijgt Jappe het lastig. Het draait niet soepel en de achtervolgers naderen. Jappe verliest iedere ronde een plaats en werkt hard voor een top 20 notering. Een uitstekende passage door de zandbak in de laatste ronde verzekert Jappe van plaats 18. Heel aparte weidecross, veel draaien en keren, kunstmatige hindernissen en nijdige bultjes. Ondanks een mindere dag is Jappe nogmaals 2de eerstejaars-belofte. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Quinten Hermans

2. Eli Iserbyt op 15”

3. Joris Nieuwenhuis op 1'01”

18. Jappe Jaspers op 3'53”

Foto's Jos Thielemans
 
 
 • 1/11/2016: Knalprestatie van Jappe op de Koppenberg

Een kanonstart van op de 4de startrij maakt dat Jappe halfweg in de klim naar de top van de Koppenberg ons passeert in 7de positie. Op een loodzwaar parcours schuift hij in ronde 2 door naar plaats 5. Jappe toont veel initiatief en in ronde 5 leidt hij een groepje met Nicolas Cleppe, Gosse Van der Meer en Yannick Peeters dat strijdt voor plaats 3. Eli Iserbyt en Jens Dekker rijden dan al afgescheiden op plaatsen 1 en 2. Jappe heel strijdlustig en voortdurend op kop van de achtervolgende groep, voelt zich zichtbaar in zijn sas op deze Koppenberg. In de laatste ronde (7) probeert Jappe in het begin van de klim zijn metgezellen af te schudden. Dat lukt niet helemaal en hij moet in de weide op weg naar de laatste kasseistrook Gosse Van Der Meer laten voorgaan. Jonas Degroote komt nog terug uit de achtergrond en Jappe eindigt deze mythische wedstrijd op een 5de plaats. Schitterende vertoning van Jappe op de flanken van de Koppenberg, bekroont met een 1ste top 5-plaats bij de beloften. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Eli Iserbyt

2. Jens Dekker op 55’’

3. Gosse Van Der Meer op 1'11”

4. Jonas Degroote op 1'14”

5. Jappe Jaspers op 1'19”

 

Foto's: Jos Thielemans

 

 • 29/10/2016: Jappe krijgt de prijs van de strijdlust in Alsemberg

In de weidecross van Alsemberg op een glooiend parkoers kleurt Jappe mee de wedstrijd.

Aanvankelijk rijdt een groep van 10 renners vooraan maar wanneer de favorieten versnellen, is Jappe alert. Braam Merlier, Jelle Schuermans, Thomas Van De Velde en Jappe slaan een kleine kloof. Iets na half wedstrijd krijgt Jappe het moeilijk. Wanneer Stijn Huys in zijn remonte na een val passeert, probeert Jappe aan te klampen. Stijn gaat te snel en Jappe moet alleen verder. In deze snelle cross op een harde ondergrond komen de achtervolgers dichterbij en er vormt zich een groepje van 4 dat gaat strijden voor de vijfde plaats. Jappe valt nog aan in de laatste ronde. Het blijft spannend tot de laatste meters. Jappe eindigt mooi zesde. Zijn aanvallende wedstrijd wordt beloond met de prijs van de strijdlust. (verslag: Jos Thielemans)

Uitslag:

1. Braam Merlier

2. Stijn Huys op 17”

3. Thomas Van De Velde op 24”

4. Jelle Schuermans op 45’’

5. Stijn Caluwe op 52’’

6. Jappe Jaspers op 52’’

Foto: Jos Thielemans

 

 • 22/10/2016: Jappe op plaats 10 in de Niels Albert CX in Boom

Met morgen de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg op de kalender stonden er slechts 27 beloften en eliterenners aan de start. Tussen Mathieu, Wout, Tom, Philip en Wietse start Jappe snel en passeert in de eerste klim op plaats 8. Jappe houdt goed stand want in ronde 2 ligt hij puik op plaats 7. Die positie behoudt hij in ronde 3. In ronde 4 en 5 wordt het moeilijker om te strijden tegen de eliterenners en Jappe zakt in de stand naar plaats 10. Even later komt hij ten val, de achtervolgers komen dichter en van dan af is het strijden om plaatsen 9, 10 en 11. In een spannend slot en met een sterke laatste ronde eindigt Jappe heel knap op plaats 10.

De talrijk opgekomen supporters zagen Jappe een heel mooie koers rijden met veel goesting en inzet. (verslag: Jos Thielemans)

 

Uitslag:

1. Wout Van Aert

2. Mathieu Van Der Poel    op 23”

3. Wietse Bosmans            op 31”         

10. Jappe Jaspers              op 3'16”

Foto's: Jos Thielemans

 
 • 16/10/2016: Knappe wedstrijd van Jappe in een zomers Zonhoven

Na een explosieve start van op de achterste rijen passeert Jappe ons na enkele honderden meters in ongeveer 15de positie. Op een loodzwaar parkoers met de spectaculaire kuil houdt Jappe goed stand. Halfweg rijdt hij in 17de positie. Die plaats weet hij te behouden tot aan de finish. Alle deelnemers hebben het lastig bij deze zomerse temperaturen. De onderlinge verschillen worden groter en bij iedereen loopt de tank leeg. Jappe is beste eerstejaars belofte. Nu nog wat UCI punten verzamelen zodat hij in de volgende wedstrijden meer vooraan mag starten.

17de op 55 deelnemers, mooi gedaan en hopelijk een selectie voor de Wereldbekerwedstrijd in Valkenburg volgende zondag. (verslag: Jos Thielemans)

Foto's: Jos Thielemans

 

 • 2/10/2016: Superprestige in Gieten
Een 13de plek voor Jappe!
 
 
 • 17/9/2016: Provinciaal kampioenschap Vorselaar
Jappe eindigde in Vorselaar op de 23ste plek.
 
Foto's: Sofie Ceelen

 

 • 11/9/2016: Jappe met grote honger op de Muur van Geraardsbergen 

In de eerste belangrijke cross van het nieuwe seizoen start Jappe op de laatste rij. Maar bij het afdraaien in het veld is hij na een kanonstart al meer dan 10 plaatsen opgeschoven en komt door in ongeveer dertigste positie. (41 starters) Bij het einde van de eerste ronde tellen zijn supporters Jappe rond de twintigste plaats. In de 2de ronde heeft Jappe een lekke band en valt daardoor een zestal plaatsen terug. Op een bochtenrijk, droog parkoers met enkele stevige klimpartijen rijdt Jappe een verdienstelijke wedstrijd. In zijn eerste koers van één uur met eliterenners, eliterenners z/c en beloften eindigt Jappe verdienstelijk 28ste op 3min55sec van winnaar Wout Van Aert en is beste eerstejaars belofte. (verslag: Jos Thielemans) 

Uitslag Brico cross Geraardsbergen:      

1. Wout Van Aert

2. Michael Van Thourenhout

3. Klaas Van Tornhout

28. Jappe Jaspers

Foto's: Jos Thielemans

 

11/9/2016: Officiële start van het nieuwe seizoen: Brico Cross Geraardsbergen: de eerste als belofte!

Contact

Jaspers cycling

© 2015 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode